Telefon: 900 19 054 / +44 20 72 40 39 83
Londontown Norway

Coronaregler reiser til England


Hva regnes som fullt vaksinert

Hvis du har blitt vaksinert med en 2-dose vaksine (Moderna, Pfizer BioNTech, Oxford AstraZeneca eller en kombinasjon av disse) må du ha mottatt begge dosene for å bli vurdert som fullstendig vaksinert før du reiser til Storbritannia. Har du tatt Janssen vaksine klarer det seg med èn dose for å være fullvaksinert.
Dette gjelder i alle tilfeller, selv om du har hatt COVID-19 og har naturlig immunitet. De som har hatt COVID-19 og bare har fått èn dose av en 2-dose vaksine, må følge reglene for uvaksinerte ankomster.

Hvis du nylig har hatt Covid, men ikke lenger er smittsom, må du ta en test. Du bør bruke en LFD-test. LFD-testen har lavere følsomhet en PCR-test så det er mindre sannsynlighet at den gir et positivt resultat. Du kan ta testen når som helst i løpet av de 3 dagene før du ankommer England.
Ankommer du fredag, kan du ta testen tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag. Testresultatet skal være tilgjengelig for kontroll ved ombordstigning på flyet og ved ankomst England.


Day 0-2 test
Testen må gjennomføres mellom ankomstdagen, og innen utgangen av dag 2. Du må ta testen selv om du er på dagstur til London.

 1. Selvtest etter ankomst på hotellet:
  Du kan kjøpe testen (Day 2 Lateral Flow Rapid Antigen Test – At Home) og be om at den sendes til ditt hotell. Pakken MÅ være merket med ditt navn og ankomstdato til hotellet.
  Følg instruksjonen for å ta prøven. Send så inn testen via mobilen. Èn test av gangen.

 2. Oppsøke testsenter etter ankomst London:
  Du oppsøke testsenter i London (husk å bestille time)
  NB. Bestill å bestille og betal for kun èn test av gangen slik at systemet kan generere unike referansenummer for hver enkelte reisende sitt testsett.

 3. Testsenter på flyplasser:
  Du kan også ta testen ved ankomst på flyplass i England (bestill £35 test).

  Heathrow Airport: SAS ankomst terminal 2. Her finnner du den.
  ExpressTest-testsenteret ligger på bakkenivå (nivået under ankomster). For å få tilgang til stedet fra i terminal 2, gå ut av bygningen og bruk heisen/rulletrappene for å gå ned til bakkenivå. Beregn god tid fra du ankommer til testtidspunktet. Noen kunder anbefalt to timer.

  British Airways operer fra Terminal 5. Her finner du den.
  ExpressTest i T5-ankomster, gå til nivå 0 (bakkenivå), og gå inn i terminalbygningen og ta deretter til høyre umiddelbart. Du finner vårt testsenter ytterst i bygningen bortenfor Café Nero og den rødfargede heisen. Det er tydelig skiltet "Testsenter" på søylene.
  Når du ankommer med et internasjonalt fly, tar du til venstre når du går ut av tollen via World Duty Free (Costa-kaféen ligger rett foran deg), og fortsett helt til enden av hallen.
  Beregn god tid fra du ankommer til testtidspunktet. Noen kunder anbefalt to timer.

  Gatwick Airport: Norwegian lander her. Flyplassen har eget teestsenter. Du finner den her
  Du lander på terminal sør, og må ta shuttletog som går mellom terminalene hele døgnet, og tar 2 minutter.
  Beregn god tid fra du ankommer til testtidspunktet. Noen kunder anbefalt to timer.

 4. Bor du på St Giles, President, Imperial eller Royal National hotell, er det meget enkelt å besøke Zen Holborn sitt testsenter bare 10 minutters gange fra hotellene (150 Southampton Row, Holborn, London WC1B 5AN), men du må forhåndsbestille her og. Trykk FULLY VACCINATED og ORDER IN CLINIC LFT TEST.

Innreisesøknad. Fyll ut Passanger Locator form. Ha referansenummeret ditt fra bestillingen av Dag 0-2-test klart. Merk at skjemaet ikke kan fylles ut før det er under 48 timer til innreise til England.

Reise med barn har egne regler.

Alle våre reisende har et selvstendig ansvar for å holde seg oppdatert på de tilenhver tid gjeldende regler for ut- og innreise til Norge. Vi kan bare orientere om de regler som gjelder på et gitt tidspunkt. Ellers henvises til HelseNorge og Regjeringen.
Hold deg oppdaterte på regler fra engelske myndigheter.

Sjekk også VisitBritains hjemmeside for oppdatert informasjon