Hotell London, fotballreiser England, musical London, London Eye, shopping London Twitter konto Londontown.s Londontown NO Londonguide DK Følg oss på facebook London blogg Send oss en mail Londontown på YouTube Londontown på Google+ Instagram
Londontown.no  


Hjem
> Fotballreiser > Transport flyplasser

Transport til og fra flyplasser i England på fotballreiser


Fly SAS - Online-check in, gratis setevalg og gratis bagasje

Flyplasser i London

Gatwick airport.
Gatwick ligger sør for London, midt mellom London og Brighton. Dette er etter vår mening den fineste og mest brukervennlige flyplassen. Hit flyr Norwegian, og har en av sine baser her.
Den er nylig pusset fullstendig opp, og det går veldig effektivt å sjekke inn her.
Dette er en veldig travel flyplass som mange av de store lavpris selskapene i Europa bruker som base.
Fra Gatwick flyplass og til London flyplass kan du velge flere transportmuligheter.
Den raskeste er Gatwick Express train, og tar ca 30 minutter inn til Victoria Station. Dette toget går hvert 15. minutt.
Herfra kan du ta undergrunnen til hotellet, men en enklere løsning er taxi. Normalt vil det koste 10-15 pund fra stasjonen og til våre hoteller i Russelll Square.

Et annet alternativ er Gatwick Airport London Thamslink, som også er billigere.
London Gatwick Thameslink bringer deg til f.eks. London Bridge og T-banelinjen Jubilee line på 30—55 minutter eller til Blackfriars og T-banelinjene Circle og District Line på 45—55 minutter, der du så kan bytte til T-bane for å ta deg videre til ditt reisemål. Fra Gatwick til endestasjonen St Pancras International tar det ca. 1 time.

Heathrow Airport
Heathrow har 5 terminaler. Terminal 1, 2 og 3 deler en togstasjon (Heathrow Central) og terminal 4 har sin egen stasjon. Nordmenn reiser normalt til og fra terminal 5. Dette er hovedbasen for SAS og British Airways.
Vær oppmerksom på dette dersom du tar undergrunnen til flyplassen, slik at du går av på rett stasjon.

Fra Heathrow kan man ta Heathrow Express til Paddington jernbanestasjon og så videre herfra med undergrunnen til endelig bestemmelsessted. Togetturen tar ca 15 minutter. Dette toget går hvert 15. minutt.
Undergrunnen ligger like ved jernbanestasjonen. Denne tjenesten utføres 7 dager i uken og toget går hvert 15. minutt fra tidlig på morgenen til sent på kveld.
Skal du til Russelll Square, hvor de fleste av våre hoteller ligger, kommer du direkte dit med Picadilly Line. Turen tar ca 45 minutter.
Det er godt skiltet fra hver terminal til togstasjonen på Heathrow.

Stanstead Airport
Stanstead ligger nord-øst for London, og ligger ca 12 mil fra sentrum. Hit flyr Ryanair.
Herfra er det ikke så mange andre muligheter en Stanstead Express, som går til Liverpool Street Station og tar 45 minutter.
Toget går hvert 15. minutt

Luton Airport og London City Airport.
Ingen norske flyselskaper bruker disse flyplassene, bortsett fra SAS som flyr 2 ganger om dagen til London City Airport.
Denne flyplassen ligger, som navnet sier, i City. Disse flyvningene er hovedsaklig for businessreisende, og er både upraktisk og dyrt for de fleste.

 

Manchester Airport
SAS flyr til Manchester Airport, men så snart terminlisten foreligger har prisene lett for å skyte i vært.
På dagtid går det tog fra togstasjonen til flyplassen og til Manchester Piccadilly Station hvert 10. minutt.
Dersom dere skal til Liverpool så går det tog direkte fra flyplassen til Liverpool Lime Street Station. ( Disse går ikke så ofte, så det kan være at dere må bytte tog på Piccadilly Station i Manchester ).

Liverpool John Lennon Airport
Ryanair flyr hit, men så snart terminlisten foreligger har prisene lett for å skyte i vært.
Fra flyplassen i Liverpool går det buss to ganger i timen (15 minutter over og 45 minutter på hver time). Bussen tar 45 minutter inn til Lime Street Station som ligger midt i sentrum av Liverpool.
Dersom dere skal til Manchester så går det buss fra flyplassen i Liverpool en gang i timen. Denne tar 1 time og 15 minutter.